PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Bebeğinizin Albümü

Deniz Arsan
04-15-2007, 12:40 AM
* Kağıt vs. 1. sayısından alıntıdır.

Bebeğinizin albümü...

Bebeğinizin albümüne kullanabileceğiniz birçok detay, ayrıntı ve hikaye vardır. Unutmayın, her detay önemlidir ve hatırlanmaya değerdir... İşte bebeğinizin ilk albümü için size birkaç öneri...

Tüm çektiğiniz fotografları albime koymak yerine bebeğinizin fotograflarını aylık olarak düzenleyin ve ilk aydan itibaren her ay için en favori 4-5 fotograf seçin. Her ay için ayrı bir sayfa ayırın, fotograflarınıza göre karşılıklı iki sayfayı da ayırabilirsiniz. Bu şekilde bir yılın sonunda bebeğinizin gelişimini albümüzden çok rahat takip edebileceksiniz.
Önemli olayları ve ilkleri not edeceğiniz bir günlük tutun. Bu olayların tarih, hatta saatini yazmayı da unutmayın. Daha sonra albüm sayfanıza resimleriniz ile birlikte bu notları da ekleyin. Eğer günlük tutmazsanız sonradan bir çok detayı atlayabilirsiniz. Unutmayın, size o an için önemsiz görünebilecek ufak detaylar, bazen ileride hatırlanması en keyifli olan anlar olabilir... İşte size not almanız için birkaç örnek,

Not Edin...

Doğum kilosu
Doğum süresi
Göz ve saç rengi
Doktorunun ismi
Doğum saati
Doğduğu gün benzin, gazete, ekmek vb. fiyatları
İlk gülüşü
Kendi kendine ilk oturduğu gün
İlk adımları...
İlk banyosu...
Tepki verdiği – sevdiği şarkılar
En sevdiği oyuncaklar
Gelen ilk hediyeler
İsmi ne anlama geliyor
Hastanede ne kadar kaldı
En çok eğlendiren oyunlar – hikayeler
Kaç yaşına kadar emzik emdi – ne zaman bıraktı

Bol bol fotograf çekin ve albüm sayfalarınıza her ay bir yenisini ekleyin... Albümünüzde kullanmadığınız resimleride yine arkalarına tarih ve önemli bilgileri not alarak fotograf kutunuzda saklayın.

Resmini Çekmeyi Unutmayın...

Büyük bir hayvan ya da bebek oyuncağın yanına oturtarak her ay düzenli olarak resmini çekin.
Emzirirken,
İlk bebek odası ve yatağı,
İlk oyuncaklarıyla,
Tüm aile üyeleriyle,
Uyurken, ağlarken, gülerken,
Banyo yaparken,
Aklınıza gelebilecek her türlü ilkleri yaşarken
ilk oturuşu, ilk emeklemesi, ilk adımları... vb.

ozlemyilmazaygan
04-15-2007, 01:15 AM
106
BATURALP AYGAN
01.01.2005 doğumlu... 2 yaşını 4 ay geçti ama onun fotoğraflarını hep bilgisayarımızda ve Cdlerde muhafaza ettik. Çünkü piyasada içime sinen bir albüm bulamadım. Kagitvs. dergilerindeki örnekleri gördükten sonra boş bir albüm edindim ve işe başladım. İlk albümünü ilk yaşı için hazırlıyorum ve her ay için 1 fotoğraf ekliyorum. İlk olarak fotoğafımı seçip biraz fotoşopta oynadıktan sonra içindeki renkleri ve kompozisyonu düşünerek tasarıma geçiyorum.

107 108 109

(glck) Laf aramızda çok sayıda şekilli delgecim var ve değmeyin keyfime...
Yeni başladığım için özellikle ilk çalışmalarım acemiliğimi sergiliyorlar :( ama oğlumun güzelği benim kusurlarımı kapatsın artık ;)
Hmmmmm... bir de KAGIT VS adındaki mucize var...benim için gerçekten öyle...göreceksiniz daha neler paylaşacağım sizlerle...

110 111

ilayda
04-17-2007, 09:18 PM
allah bağışlasın çok tatlı :) emeğine sağlık

ozlemyilmazaygan
04-18-2007, 12:39 AM
(flower) Teşekkürler Sayın İlayda.. Oğlum güzeldir sağolun ama bu güzelliğe güzellik katan güzelim şekilli delgeçleri, özenle seçtiğim kağıtları ve en önemlisi de annesinin marifetlerini de unutmamak lazım ama...
;)

anne-filiz
04-27-2007, 04:35 PM
süper örnekler kendi kızımda denemeyi düşünüyorum.emeğinize sağlık....
filiz

bng_tlg
04-28-2007, 01:08 AM
Henüz bir bebeğim yok , ama bana çok yaratıcı fikirler verdiniz ,
2ay sonra doğacak olan yiğenim için "acemice" olsada birşeyler hazırlamaya başladım :)

Özlem Hanım Maşallah oğlunuza (flower)

esrdnlr
04-28-2007, 11:27 AM
allah bağışlasın bu güzelliği size:)

ŞEKER
05-04-2007, 08:31 PM
Albümünüzü çoook beğendim.Ellerinize sağlık.Bu arada minik afacan çok tatlı,Allah bağışlasın.

ertu
05-17-2007, 11:56 AM
gerçekten çok güzel olmuş. bebişte çok şeker. benimde 12 aylık bir oğlum var.onun için yapmak isterdim.dergileride alıyorum.ama şimdilik beceremem gibi. ben bir sıfır yeteneğim:) elinize sağlık

burcu79
05-17-2007, 05:18 PM
çalışmalarınızın hepsi çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.

erenmania
10-31-2007, 12:55 PM
çok güzel olmuş ellerinize sağlık.bende yapmak istiyorum böyle birşeyy (happy)