Tam Sürüm Bilgini Göster : Bazı çalışmalarım
tolu71
10-05-2008, 06:14 PM
Sizlerle kardeşim Oya için hazırlamakta olduğum scrapbook albümümden bazı sayfaları paylaşmak istedim.
fotorağları akşam lamba ışığıyla çektiğim için renkleri biraz soluk çıktı ama olsun yine de göndermek istedim.
zamanım olursa ekim ayı yarışması için de bir sayfa hazırlamak istiyorum ama önce dikiş ile ilgili sorunumu biraz çözmem gerek!:P
hepinize sevgiler...(flower)
yaşasın scrapbook!!!
tolu71
10-05-2008, 06:29 PM
ay pardon resimleri eklemeyi unuttum...
tolu71
10-05-2008, 07:03 PM
1. ilk resimde 2005 te yaptığımız tatil ile igili resimleri sayfama koydum. neşeli bir tatildi, elimden geldiğince bu neşeyi sayfama yansıtmak istedim.
2. 2. resimde universal studios'a yaptığımız geziden bahsetmek istedim. internetten sipariş ettiğim film şeritleri çok işime yaradı. ayrıca sayfaya hareket katsın diye en üstteki resmi aralıklı olarak kestim ve not etiketim için de bir cep hazırladım. bu cepleri çok seviyorum, sayfa çok şirin gözüküyor.
3. 3. resimde victoria's secret mağazasının önünde çektirdiğimiz resmi
kullandım, o markanın bazı parfümlerini çok severiz, onlarında reimlerini intenetten indirip fotoğraf kağıdına bastım ve resmin yanına minicik yapıştırdım. birde düğmesi dükkanında bulduğum çiçek yamayıda buraya yapıştırdım. markanın renkleri pembe ve siyah olduğu için sayfayıda o renklerde yaptım.
4. 4. resimde toy story filminin karakterlerinden buzz lightyear ile çektirdiğimiz fotoyu kullandım. "to infinity and beyond--sonsuzluk ve ötesi" sözünü o karakter çok kullanıyor filmde bende sonsuzluk teması yapmaya çalıştım. aynı resimden boyutunu küçülterek birkaç defa bastım ve üst üste yapıştırdım. aynı şekilde "buzz" yazısını da o şekilde basıp yapıştırdım. harfleri bilgisayarda yazıp bastım ve stickerlarla süsledim.
5. 5. resimde resmi bir defa siyah-beyaz sonra bir defa da renkli bastım. renkli resimde kardeşim ve otobüs kısmını kesip siyah beyaz fotonun üstüne yapıştırdım. "geat britain" yazısı kağıtta soluk duruyordu, onunda üstüne embossing powder uyguladım, daha kabarık ve canlı durdu...
6. 6. resimde mezuniyetlerimizi yaptım, internetten getirttiğim çıkartmalar çok iyi uydu, yazıda her harfe çiçek ekledim, daha ön plana çıktılar.
7. 7. resimde kardeşimle yaptığımız minik kardan adam fotolarını kullandım. burda kağıdın kendisi çok güzel olduğu için fazla süsleme yapmadım.sadece sağ üstteki resmin altındaki pembe kartonu "cuttlebug -embossing folder"ımı kullanarak kabartmalı bir hale getirdim--ama resimde belli olmuyor.
8. son resim sadece yırtma tekniği kullanılarak yapılmış sade bir sayfa, bebek masumluğuna bence bu çok uygun oldu. harfleri internetten getirttim.
intenetten getirtilen pek çok şey evde de yapılabilir veya bizde de bulunabilir, ben meraklısı olduğum için ve çok uzunca bir süredir malzeme biriktirdiğim için bu sayfaları biraz daha hızlı yapabildim. bence en zor kısmı tasarım kısmı--grafik tasarım eğitimi alsaydım çok işime yararmış doğrusu:)
sizlerle paylaşmak istedim....
tuba07
10-06-2008, 02:17 PM
Wawwwww çalışmalarınızı çok beğendim..Süper olmuşlar...
Ellerinize sağlık..Mükemmel...
tolu71
10-06-2008, 03:05 PM
çooook teşekkür ederim, epey zaman aldılar, umarım albümü bitirebilirim bir gün...
Karen
10-07-2008, 05:19 PM
Tolu Hanım,
Çok Çok beğendim! Evet nekadar zaman harcadığınızı hayal edebilirim!
En sevdiğim sayfa (ve şeçmek zor!) 'To Infinity and Beyond' sayfası. Sizin resimlerinizi küçültmek çok etkileyici oldu.
Bende biraz gıpta ediyorum. Demeki sizede 'Cuttlebug' var demek. Bende yok ve hep almayı düşündüm. Cuttlebugden memnun musunuz?
tolu71
10-08-2008, 09:20 PM
Dear Karen Hanım,
thanks a lot for your nice words for my pages.
I do like my buzz lightyear page,too.
and yes I have a "cuttlebug". i am so happy! my husband went to the states last summer on business and he bought the cuttlebug and also some dies and embossing folders. I preferred the cuttlebug because it also embosses. besides, it is possible to use other dies of major brands so there is almost no limitation. of course there are electronic die-cut machines but they and their cartridges are way too much expensive. still if I were living in America, this way or the other, I would buy one! and there is another advantage of cuttlebug--I can easily find its dies on ebay and in general they are not expensive and since they don't weigh much, the shipping prices are usually reasonable--except for the usps express :))
I will try to attend the "ekim scrapbook yarışması" -- I hope I can find a good idea and have time to do that. time is running out, i know. well, we'll see!:)
Thanks alot again
have a nice day
Telif Hakları vBulletin v3.8.2 © 2000-2012, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.