PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : minik eller mutfakta

anne-filiz
05-01-2007, 11:15 AM
kızımla severek yaptığım bir pasta tarifini paylaşmak istiyorum.
piramit pasta
malzemeler: 1 kg. bisküvi ,1 paket margarin ,1 yumurta,1 paket vanilya, 1 çay bardağı pudra şekeri
yapılışı:bisküvileri küçük küçük kırıyoruz,margarini eritip ılıtıp ekliyoruz, tüm malzemeleri ekleyip karştırıyoruz.ardından pitamit şekli verip folyoya sarıp buzlukta 1-2 saat bekletiyoruz. dilimleyip servis yapıyoruz.bütün çocuklar severek yiurolar emin olun. afiyet olsun.....

filiz
05-01-2007, 07:22 PM
teşekkürler,gerçekten güzel bir tarif ve kolay.(cicek2)

ozlemyilmazaygan
05-01-2007, 10:14 PM
Merhaba arkadaşlar,
ben de bir çoğunuz gibi anneyim. Oğlum henüz 2 yaşını 4 ay geçti. Verdiğiniz tarifler hakikaten hepimizin damağını lezzetlendirip bize mutluluk verecek türden....ama...ya sağlıklı olup olmadıklarını düşünüyor musunuz?

Anne-Filiz Hanım, çok özür dilerim haddim olmayarak karışmış gibi de olmayayım, sadece kendi fikrimi paylaşmak istiyorum...

Margarini yavrularımızı bırakın kendi evlerimizin alışveriş listelerine bile sokmamalıyız...uzmanlar bu konuda ne kadar güzel açıklamalarda bulunuyorlar...varsın kekleriniz margarin yerine sıvıyağ ile olsun...kurabiyelerinizde tereyağ kullanın...ne kaybederiz ki..eminim kazancımız çok olacaktır. Bu piramit pastayı küçükken de severdim, anneciğim pek yapmazdı ama gördüğüm yerde hiç affetmezdim...ama şimdi içinde margarin olması üstelik bir de çiğ yumurta kullanılması beni bilinçli olmaya başladığım günden beri uzaklaştırdı. Varsın mozaik pastasız olsun hayatım, hasta ve perhiz sahibi nice insan varken biz bir margarini uzakta tutmuşuz ne olur ki...

Sonra bir çok annede göüyorum, marketlerde çocukları ağlayıp zırlıyor ve cips benzeri şeyler almak zorunda kalıyorlar?!? Peki ya o çocuklara cipsi de öğreten aynı aileler değil mi? İnanın benim oğlumun hiç ilgisini çekmiyor, çünkü tanımıyor, çünkü tanıtmadım...İleride nasıl olsa kedi farkedip bir şekilde yenik düşecek bunu da biliyorum ama ne kadar geç başlarsa o kadar da iyi diye düşünüyorum...Hazır bisküvi, meyve suyu, meyveli yoğurt...daha neler var neler... sütü bile doktorumuzun tavsiye ettiği şekildegünlük kutu sütlerden alıp, tekrar kaynatarak tüketiyoruz, oğlumun yoğurdunu bile 2-3 günde bir cam kavanozlara kendimiz yapıyoruz... Yemekleri pişirme yöntemi olarak da düdüklü tencerelerin tercih edilmesi gerektiğini de yakın zamanda öğrendim, zaten sebzelerimi buharda ve çorbalarımı düdüklüde yapıyordum ama artık listemi genişleterek tümünü bu şekilde uygulamaya özen göstereceğim...

Çok bilmişlik olarak da görebilirsiniz...herkese kendi doğrusu doğrudur ama söylemeden de edemezdim...

Bağışlayın...hoşçakalın...(sapka)

anne-filiz
05-02-2007, 11:24 AM
değerli arkadaşım verdiğim tarif kurabiye değil , pasta tarifi siz isterseniz ya da denemeye değer görürseniz tereyağı kullanırsanız olur biter.sizce bütün koruyucu maddelerden çocuklarımızı koruyabiliyor muyuz?! tebriklerini bildiren arkadaşlara teşekkürler...

ozlemyilmazaygan
05-02-2007, 08:24 PM
Kurabiye olmadığını farkına varacak kadar mutfak bilincim, üstelik kendime ait, ödüllü pasta tariflerim var. Bİr başkasına bile kendi yemediğimi yedirmek istemediim, özellikle çocuk hususunda titiz olduğum için, ayrıca da samimi havaya güvenerekten yazdım. Siz belki bir anne olarak evlat acısını yaşamamışsınızdır, Tanrıdan böyle birşeyi kimse için istemem...Ama ben böyle bir acı yaşadığım için,belki tuhaf gelecek ama hamileliğim esnasında Mobil Telefon kullanmadım, marketlerin alarmlarından geçmemek için o tür yerlere bile gitmedim.....Daha bu konuda söyleyek sözüm yok ama şunu da eklemeden geçemeyeceğim, birbirimizin fikrine saygı duymadan, eksiğimizi fazlamızı paylaşmadan olmaz...

Burada veya başka bir yerde asla birilerine sürekli aferin,güzel,iyi,tebrikler vb. cevapları yazıp prim kazanmaya çalışmam, kendim için de beklemem... Neysem oyumdur ve daima çevremde yaptıklarımla olduğum kadar olumlu başka şeylerle de anılırım, kendini övmek derseniz de diyebilirsiniz, kendimi eksikliklerim ve fazlalıklarımla bilen bir insanım.

Burada benim kadar paylaşımda verici kaç üye var lütfen bakınız ve bana karşı tavrınızda hassas olunuz.

HOŞÇAKALIN.

CANIM ARKADAŞIM FELSEFİKA, SİZİ TANIMASAM DA SICAKLIĞINIZI HİSSETTİĞİM DENİZ HANIM... Sizleri seviyorum...
SİZLERDEN ÇOK AMA ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM...Sizlerle güzel günlerde görüşeceğime inanıyorum...

Admin
05-02-2007, 09:55 PM
Sevgili Ozlem Hanım ve Sevgili Filiz Hanım,

Kağıt vs. forumu olarak tüm paylaşımlarınız, eleştiri ve önerileriniz bizim için önemlidir. Bu forumun kuruluş amacıda düşüncelerimizi, yaptıklarımızı, çocuklarımız ile keyif aldığımız proje, aktivite ve faaliyetlerimizi paylaşmaktır. Ancak bu eleştiri ve önerilerimizin burada bir tartışma oluşturmamasına, birbirimizi incitmemesine ve kırmamasına gayret göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Bu sebeble sizlerin ayrı ayrı mesajlarını keyifle okusam da bu konuyu daha tatsız boyutlara ulaşmaması açısından izninizle kilitliyorum.

Diğer konularda mesaj ve paylaşımlarınızı bizlerden esirgemeyeceğinizi umuyorum.

Sevgiler,

Kağıt vs.