PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : anneler günü programına ilave

faltınsoy
04-19-2009, 11:02 AM
—Hoş geldiniz(tüm sınıf korodan önce okur)
Bu mutlu günümüze, hoş geldiniz konuklar
İnanın çok sevindik, bizim oldu dünyalar.
Sunacağız sizlere, oyunlar ve şarkılar.
Hepinize dileriz, neşeli dakikalar.
HOŞ GELDİNİİİİİİZZZZZZZZZ.

Annelerimiz bizim en değerli varlığımızdır. Siz ilk gördüğümüz gülümseme, siz ilk dayanağımızsınız…size bir günü değil bütün günleri armağan etsek yinede bizim için
yaptıklarınızı ödeyemeyiz.

—Annemi seviyorum (Tekerleme)
Çocuk koronun içinden çıkar sahnenin ortasına gelir ve seyircileri bir boy inceler..)
Bakın ben annemi çok seviyorum(durur)
Her çocuk annesini çok sever değil mi?
Ama benimkisi güzel, sizin kisi de güzel mi?(karşısındakilere sorar)
—Güzeldir. Tabi herkesin annesi kendisine güzeldir. Yine de benim annem annelerin en güzeli. Annemi çok seviyorum.
Amaaa sevmediğim bir huyu var(parmağını ağzına götürür seyirciler arasında annesini arar)
—Buralarda olmasın, beni duymasın sakın haa… Ne diyordum. Sevmediğim bir huyu var(durur)
—Sizin annelerinizde böyle mi?
Anne olurda böyle olmaz mı hiç. Belki annemin annesi de böyleymiş.
—ille de bir dur kızım, yapma kızım, sen küçüksün kızım… Bıktım bu laflardan.
—Her sözün başı büyüyünce kızım.
Sanki annem annesinden kocaman doğmuş. Kendisi sanki hiç çocuk olmamış.
—Ama yine de annamı çoooook seviyorum(der ve seyircilerin içinde bulunan annesinin yanına gider onu öper.)

DEDİKODUYU HİÇ SEVMEM(monolog)(smlyfmly)

Dedikoduyu hiç sevmem. Başkasının etlisine sütlüsüne karışmak hiç hoşuma gitmez. Neme lazım, bu huyumdan çok memnunum.

Bu yıl okullar açıldı açılalı hiçbir arkadaşıma “gözünün üstünde kaşın var” demedim. Laf aramızda, bazı çocuklar pek alıngan oluyorlar. Hele bir tanesi var ki, şimdi adı lazım değil, buluttan, uçan kuştan nem kapar.

Geçenlerde ona: “kardeşim, dedim. Matematik problemlerini çözerken evde sana kim yardım ediyor?” Vay efendim vaay… Sen misin bunu soran? Açtı ağzını, yumdu gözünü de söylemediğini bırakmadı bana…

Oysa sıra arkadaşı Bedirhan şey pardon, adını söylememeliydim. Ödevlerini hep ablasına yaptırıyormuş. Neme gerek, kime yaptırırsa yaptırsın. Öğretmen anlamaz mı sanki? Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, üçüncüde ele geçer.

Neme gerek, biz kendi işimize bakalım. Dedikoduyu hiç sevmem doğrusu. Bana ne? Falan şöyle yapmış filan böyle yapmış. Her koyun kendi bacağından asılır…

Ha, koyun dedim de aklıma geldi, geçen gün sınıfta öğretmenimiz yanımızdaki arkadaşa: “koyunla keçi arasındaki benzerlikleri söyle, dedi.” Çocuk ne dese beğenirsiniz? Koyunun eti, sütü, kellesi, kuyruğu keçiye benzermiş…

Benzese bari. Kendimi tutamadım, hık diye güldüm. Bana öfkeyle baktı. Koyunla keçiyi tanımayan bu çocuk kim, biliyor musunuz?

Söylemem(elini sallar) söylersem dedikodu olur. Zaten çok alıngan bir çocuk. Ona sınıfta herkes alıngan Osman , diyor. Ne söylense hemen kendine çekiyor. Neme gerek benim bir şey söylediğim yok. Dedikoduyu hiç sevmem…

Kumrum kumrum

—Kumrum kumrum
.Guguk guguk
—Nerdeydin?
.Bağdaydım
—Ne yedin?
.Üzümcük
—Ne içtin?
.Kızılcık
—Adın ne?
.Özüm çük
—Ne kırdın?
.Çanakçık
—Kim kızdı?
.Kimsecik.
—Kim sevdi?
.Anacık.
—Analar bağda gezsin
Yavrularına üzüm versin.
Söz dinleyen çocukları
Anaları çok sevsin.

ACİL HASTA (skeç)
OYUNCULAR:
1 Doktor(beyaz önlük boynunda stetoskop ve gözlük)
2 Hemşire (Beyaz etek ve ya pantolon başında kep beyazlar içinde)
2 Hasta bakıcı(üstlerinde önlük )
Ve..Hasta sedyesi, çöp kovası, fen laboratuarından alınma insan büstü ve arkada gösterile bilecek iskelet varsa iskelet sistemi, perdeler paravan oyun için gerekli araçlar.

Hasta insan modeli, sedye içinde iki hasta bakıcı tarafından “nani nanii,naninaniiiii “diye ses çıkararak doktor odasına getirilir.hasta masa üzerine yatırılır.iki hemşire hastanın yanına gelerek …
1.HEMŞİRE: Hastanın durumu kötü görünüyor.

2. HEMŞİRE:”Evet hemen doktor beye haber verelim.
(hemşire hasta yanından uzaklaşır ve doktora seslenir.)

2. HEMŞİRE: Doktor bey, doktor bey acil hasta var!

(gelir hastayı bir muayeneden geçirdikten sonra)
DOKTOR: Hastayı ameliyat edeceğiz, hemen hazırlıkları yapalım.

1.HEMŞİRE: Peki doktor bey.
(hasta iki bakıcı masa örtüsü ile perdeleme yaparlar doktor araç-gereç ister…)
DOKTOR: Hemşire Hanım çekiç lütfen!

1.HEMŞİRE: Buyurun doktor bey.

DOKTOR:..Takoz ve testere.

1.HEMŞİRE: Buyurun doktor bey
(Alınan malzemelerle çeşitli sesler çıkartarak hastanın kesildiği izlenimi verilir.Doktor hastanın akciğerlerini alarak gösterir..)

DOKTOR: Gençliğinde çok sigara içmiş. Vah zavallı, akciğerler fabrika bacası gibi olmuş, at çöpe gitsin!(diyerek akciğerleri çöpe atar. Bir hemşire de kenarda çöpü tutar.)

DOKTOR: Maşallah maşallah mide değil ambar sanki içinde benden hariç her şey var, ne bulduysa yemiş. Bu mide iş yapmaz! At gitsin!(mideyi de çöpe atar, karaciğeri alarak gösterir.)

DOKTOR: Vah karaciğer vah! Senden organ bağışı bile olmaz! At gitsin (atar ve kalbi alır)

DOKTOR: Bu kalp kan yerine alkol pompalamış. Pompalamaktan yorulmuş iş yapamaz at çöpe gitsin.(atar ve bağırsakları alır)

DOKTOR: Şu bağırsakların haline bakın kör düğüm olmuş! Bu bağırsaktan kokoreç bile olmaz! At gitsin (sonra hastayı iki eliyle havaya kaldırarak )
DOKTOR: Bu adam fazla bile yaşamış. At çöpe gitsin!
(hepsi çöpteyken sedye ve onlar toplanır yine nani naniii sesi ile sahneden uzaklaşılır.)

Kardeş kardeş(tekerleme)
—Kardeş kardeş huuuuuuu
Sırtında ki ne?
.Arpa
—kaça satarsın?
.Kırka
—Bana ne aldın?
.Hırka
—Kardeşine ne aldın?
.Lokma
—Çocuğa ne aldın?
.Halka