PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : benim hatıra kutum

Ekinoks
05-08-2007, 02:25 PM
(cicek2) hepimizinmutlaka anısı olan küçük şeyleri vardır. nereye koyacağımızı bilemediğimiz.ben bunu aslında eski kitapların arasında kalan kurutulmuş çiçeklerim için yapmayı düşündüm. fakat çiçeklere bir şey olursa geri dönüşü olamayacağı için önce her gittiğim yerde topladığım deniz kabuklarıyla denemek istedim. fenada olmadı. artık rahatlıkla çiçeklerimi hapsoldukları kitap aralarından gün ışığına çıkartabilirim.

1)malzemeler lokum kutusu çikolata kutusuda olabilir
renkli çakıltaşları(akvaryum malzemesi satılan yerlerden temin edilebilir
yapıştırıcı,vernik,katolog kağıtları,kurdele.şeffaf dosya kapağı ve sakalamak istediğiniz minik şeyler..

2)önce maket bıçağı yardımıyla kutumuzun kapağında çerçeve şeklinde bir yer açalım.

3)katolog kağıtlarını kaleme sarıp rulo şekline getirelim. ve bantla sabitliyelim.bunları kutunun boyuna göre ayarlayalım

4)ben önce mukavvadan düşünmüştüm bölmeleri ama pek şık durmadı. katolog kağıdından yaptığım rulolarla böldüm. fakat onun resmini çekmemişim. rulolarıda aynı şekilde yerleştirerek kutumuzu bölüyoruz. önce uzun olan parçayı yapıştırırsanız daha kolay olur. sonra ölçülerimize göre uzun parçanın her iki yanına kısa parçaları yapıştıralım.

5)bir miktar yapıştırıcı döküp kutunun dibine renkli taşları yapıştıralım. bunu yaparken zıt renklerin yanyana gelmesine dikkat edersek daha güzel olur.daha sonra bir miktar vernikle taşların arasını doldurursak yapıştıracağımız obejeler için düz bir zemin elde etmiş oluruz.tabi şimdi biraz sabır kurumasını beklemek için..

6)son olarak obejelerimiz yapıştıralım. kapağın iç tarafına şeffaf bir dosya kağıdını monte edim. ben bunun için bir ambalajdaki şeffaf kısmı kullandım.kutunun kağına bir kurdele yapıştırıp bunu kapatmak için kullanabiliriz..

benim kutumda daha 4 tane boş yer kaldı. demekki daha gezip görmem gereken yerler var:)

Ekinoks
05-09-2007, 10:06 PM
bir çok kişi görüntülemiş konuyu. ama kimse bir şey dememiş.beğenmediniz mi yoksa arkadaşlar:(

ŞEKER
05-09-2007, 10:13 PM
bir çok kişi görüntülemiş konuyu. ama kimse bir şey dememiş.beğenmediniz mi yoksa arkadaşlar:(

Emeğine sağlık sevgili Ekinoks ,gerçekten çok hoş bir çalışma.Boş olan bölümleri en kısa zamanda doldurabilmen dileğimle...(cicek) (cicek) (cicek)

anaokulum77
08-26-2007, 02:02 AM
teşekkürler