PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Portakal ve karanfi topunun küflenmemesi için...

Leyla Arsan
04-09-2007, 10:34 PM
Geçen gün, 4.sayımızda yer alan 'Portakal ve Karanfil Topu' ile ilgili bir eleştiri aldım. Bir öğretmen arayarak dergide anlatıldığı şekilde portakalın üzerine karanfilleri sıradıklarını sonra tarçın ve karanfile bulayıp kağıda sararak 2 hafta beklettiklerini anlattı. Ancak 2 hafta sonunda heyecanla kağıtları açtıklarında portakalların çürümüş olduğunu ve küflendiğini görerek hayal kırıklığına uğradıklarını anlattı ve yapılabileceğini sordu.
Portakallar çürüyüp küflendiğine göre rutubet almış olmalılar. Bu topu hazırlayıp gereken süre saklamak için mutlaka karanlık ve kuru bir ortam olması gerekiyor. En önemli olan da portakalların üst üste gelmemesi. Siz de bu projeyi yapacaksanız buna dikkat etmelisiniz ve ayrıca kağıda çok sıkı sarmayın. Arada bir kağıdı açarak kontrol edin. Çürüme ya da küflenme görürseniz, kağıttan çıkararak o şekilde bekletin. Bir süre sonra portakalın kurumaya başladığını ve küçüldüğünü göreceksiniz. Eğer küflenmeye başlarsa hemen yıkayıp, kurutun ve yine baharata bulayarak bu kez kağıda sarmadan birkaç gün beklettikten sonra süsleyip dolabınıza asabilirsiniz.

esrdnlr
04-27-2007, 07:04 PM
gerçketen iyi fikir.bayıldım hemen uygulamak istiyorum:)

Ekinoks
05-04-2007, 11:11 PM
dergiyi okumadım ben bu süslemem amaçlımı kullanılıyor acaba...

esrdnlr
05-05-2007, 12:17 PM
ewet elbise dolabının içine koyup dolabının içinin kokmasını sağlayabilirsin canım:)

Ekinoks
05-05-2007, 05:05 PM
baktım böyle olmuyor gittim 4. sayıyı bulup aldım akşama inceleyeceğim...artık bakalım eski sayılarıda alırım gibime geliyor...

Admin
05-06-2007, 01:28 AM
Sevgili Ekinoks,

Umarım dergimizi beğenir ve faydalanabilirsiniz.

İlginize teşekkür ederiz.

Sevgiler,

Kağıt vs. Ailesi

Ekinoks
05-06-2007, 11:08 PM
portakalım var.karanfil ve hindistan cevizi alıp yarın bunu yapmayı düşünüyorum. sonucu tekrar buraya yazarım. çok güzel kokan bir şeye benziyor. tam benlik:):)

meltemyn
05-20-2007, 12:44 AM
bende bu faaliyeti yaptım.harika oldu. böyle güzel bir dergi yayınladığınız ve çok büyük bir açığı doldurduğunuz için tşkler :)

nevriyec
06-12-2007, 11:02 PM
Evet Bende Yaptim.öğretmenin Dediği Gibi Küflendiiiii Ve çürüdü...ama Bize Bunu Arkadşimiz öğretti Sizden Görmüş Demekki :):)

ayça
06-21-2007, 08:46 PM
ilk denememde biraz hayal kırıklığı yaşadım , ama yılmadım :D
2. denemem harikaydı , başarının vermiş oldugu azim ile yaklaşık bir kilo portakal kullanıp arakdaşalrıma hediye ettim , en çokta annem beğendi bu çalışmayı . hem dolap içi kokusu olarak kullanılabilir hemde annem gibi dekoratif amaçlı kullanabilir (cicek)

Bennu54
11-26-2007, 01:01 PM
yaa arkadaşlar bana da anlatırmısınız topun yapımını acıklayıcı bir şekilde lütfennnnnnnnnnnnnn(sad)

Ekinoks
11-26-2007, 09:29 PM
zaman geçtikçe topun kokusu azaldı. tekrar tazelemek için bir yöntem var mı acaba? tabiki bu hali ilede çok güzel ama o kokusunu arıyorum doğrusu. olmazsa yeni yapacağım....

Admin
12-03-2007, 02:10 PM
Sevgili Bennu54,

Bu projemiz Kagit vs. dergisinin 3. sayisinda yer aliyordu. Buradan detayli bir sekilde yapimini gorebilirsiniz.

Sevgiler,

Deniz Arsan
Kagit vs.