PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : sodalı börek

esrdnlr
05-15-2007, 11:59 AM
hem yapımı kolay hem de tadı güzel. bence denemeye değer:)

3 yufka
2 yumurta
1 sade soda
dil peyniri
kaşar peyniri
üzeri için tereyağı

tepsinin altını çok az yağlıyoruz. 1 adet yufkayı en alta seriyoruz.2. yufkayı parçalayıp diğer yufkanın üzerine yayıyoruz. peynirleri çok kalın olmamak kaydıyla parçaladığımız yufkanın üzerine (aralıklarla heryerini kaplayacak şekilde)kalan diğer yufkayı da en üste yerleştirip istediğimiz büyüklükte dilimlere ayırıyoruz. 2 yumurta ve sodamızı karıştırıp yufkaların üzerine döküyoruz. ve 2-3 saat kadar ( eğer sabah pişiriceksek akşamdan koymak daha ii) buzdolabında bekletiyoruz. pişiriceğimiz zaman üzerine karacaotu ve küp küp tereyağını serpiştirip fırına veriyoruz.
afiyet olsun......

Ekinoks
05-16-2007, 05:14 PM
gerçekten çok kolaymış.bunun en fazla bekleme süresi ne kadardır acaba?

esrdnlr
05-17-2007, 01:41 AM
1 GÜN KADAR BUZDOLABINDA BEKLEYEBİLİR CANIMCIM

Ekinoks
05-30-2007, 11:21 PM
nihayet bugün yapma fırsatı bulduk bunu.gerçekten güzel oldu.teşekkürler esra. yapımı kolay ve eğlenceli tavsiye ederim herkese.

esrdnlr
05-31-2007, 11:22 AM
Afiyet olsun şekerim...

ozlemyilmazaygan
05-31-2007, 10:58 PM
Ellerine Sağlık Sevgili Esra
Ben de yapıyordum ama bu şekilde yufkayı parçalayıp deneyeceğim mutlaka.
Birde ben tereyağ değilde soda+yumuta karışımına 1 ça bardağı çiçek yağı ekliyordum. Tereyağı ile deneyeceğim senin tarif ettiğin şekilde.
Ben ayrıca yapınca evde kalabalık olmadığımız için, tüketemiyorsak deepfreeze içinde saklıyorum. Küçük porsiyonlar olarak poşetliyorum, akşamdan buzdolabına çıkarttığımda sabaha kadar çözülmüş ouyor. Bazen ekmek kızartma makinesinde ısıtıp servis yapıyorum.
Aynı şekilde keki de pişirdikten sonra deepfreeze'de saklıyorum. O da buzdolabında birkaç saatte çözülüyor. Hatta ani bastıran misafire yada pasta-börek krizlerimizde çözmeden direk sıcak fırına veriyorum. Yeni pişmiş gibi oluyorlar.

Yeni tariflerinizi de bekliyoruz. Ben de şimdi bulabilirsem "mini pizza" tarifimi bulup ekleyeceğim. Görüşmek üzere...

esrdnlr
06-01-2007, 12:22 AM
Kolay gelsin canım.Deneyince fikrini yazmayı unutma emi:)

jade25
07-19-2007, 08:10 PM
ellerine sağlık canım . bu börek bir harika oluyor... hele hele soda ayrı bir güzel yapıyor böreği tekrardan teşekkürler...

esrdnlr
07-20-2007, 01:00 PM
ellerine sağlık canım . bu börek bir harika oluyor... hele hele soda ayrı bir güzel yapıyor böreği tekrardan teşekkürler...

rica ederim canım:)