Tam Sürüm Bilgini Göster : Kağıt Hamuru - Paper Mache
Admin
04-10-2007, 12:22 AM
Kağıt hamuru ile yapılabilecek o kadar çok şey varki... Üstelik hamurunuzu hazırlamak bir o kadar da kolay ve masrafsız... Değişik kağıt hamuru tariflerini ve yapabileceğiniz örnekleri burada sizlerle paylaşacağız. Tabii ki sizde bize kendi yaptıklarınızı, tariflerinizi, öneri ve örneklerinizi burada tüm forum üyeleri ile paylaşabilirsiniz.
Bu alanı sık sık takip etmeyi ihmal etmeyin...
SEVGİ
04-14-2007, 04:37 PM
(happy) BEKLİYORUUUMMMM....(happy)
seyhaner
04-30-2007, 07:44 PM
bekliyoruz
ozlemyilmazaygan
05-01-2007, 03:38 PM
Bende "paper mache" adında bir projekitabı var, dilinin ne olduğunu anlamaıdm, zannedersem İtalyanca :( ama şu kağıt hamuru nasıl yapılıyor buradan bir öğrenelim, harikaprojeler var o kitapta... Şu anda yanımda değil ama en kısa zamanda tarayıp projeleri buraya eklemeye çalışacağım... Eminim güzel şeyler üretilecektir...
anne-filiz
05-03-2007, 10:57 AM
özellikle okulöncesinde kağıt hamurunu kullanarak çok değişik etkinlikleryapıyoruz. siz de değişik tarifler varsa paylaşırsanız çok sevinirim...
pelin
05-08-2007, 03:59 PM
önce kağıt hamuru tarifini öğrenelim mi ?
eplin&mısra
MasaL
05-23-2007, 07:02 PM
ben çok eskiden yapöıştım ama bir türlü kıvam tutmadı birde sizlerin tariflerini bilsek keşke...:)
nevriyec
06-06-2007, 10:11 AM
evet KAGIT HAMURU TARİFİ YOK!!!!!!!
aysin_gunay
03-08-2008, 04:24 PM
Kağıt Hamuruyla Pamak Kuklaları Yapabilir Kuruduktan Sonra Boyayarak Süsleyebilir Ve Kıyafet Dikebilirsiniz.
DİLEK ŞEKER
04-21-2008, 11:19 PM
harikasınız
yasevmin
05-07-2008, 12:49 PM
Peçeteyi parçalara ayırıp bırkaç saat suda bekletikten sonra suyunu sıkıp yoğurma leğenine alıyoruz. İçerisine bolca beyaz tutkal kattıktan sonra çok az sıvı yağ ekleyip, istediğimiz kıvama gelene kadar un ilave ederek yoğuruyoruz. Ben bu şekilde yaptırmıştım kağıt hamurunu öğrencilerime. Hamur oldu olmasına ancak çalışmalarımız bittikten bir müddet sonra (boyayıp son halini verdikten sonra)ürünlerimiz çok kötü kokmaya ve küflenmeye başladı. Kağıt hamuru bu şekilde yapılıyor ancak sonuç böyle oldu arkadaşlar....
beyza.6-csınıfı
07-06-2008, 01:11 PM
serkan nbr??????????????:)
kadimm
10-20-2008, 09:48 PM
(smlyfmly)bir kova i,çerisine sıcak su koyuluyor.içine küçük parçalar halinde yırtılan gazete kağıtları atılır. yaklaşık 5-6 gün bekletilir. kağıtların daha kolay eriyebilir olması açısından tuvalet kağıdı kullanılabilir. kağıtlarımız eridikten sonra onları sıkıp başka bir kaba alıyoruz.kağıtlarımızı küçük parçalara ayırıyoruz.yarım bardak un serpiştirildikten sonra, iki su bardağı beyaz plastik tutkal ilave ederek, hamur haline gelene kadar yoğurulur.tuvalet kağıdı kullanacaksanız 2 rulo kullanın.(ya da göz kararı karar verin arkadaşlar.)
ARKADAŞLARBEN BU TARİFİ “GÖRSEL SANATLAR EĞİTİMİNDE UYGULAMALAR” KİTABINDAN ALDIM.ORDA ÇOK GÜZEL ETKİNLİKLER VAR AÇIKLAMASIYLA BİRLİKTE.
MyNeXTT
04-07-2010, 07:21 PM
bende size bi kaç şey söleyeyim...
ben kağıt hamurundan birebir kaplan yapıyorum.başı ayakları ve gövdesi bitti.az bir kısmı kaldı.yapımıda ilk önce gazete ve koli bandı kullanarak bir maket (iskelet) çıkarttım ve ardından beyaz tutkal un ve tuzu bir kabın içerisine döktüm.seviyesini sizler ayarlayabilirsiniz.sonrada geniş kesilmiş gazete kağıtlarını bu suya bastırıp biraz suyunu sıkıp modelin üzerine örttümve kurumasınını bekledim ama sizler isterseniz kurumadan aynı şekilde üzerine peçeteleri de örtebilirsiniz. ve kim ne derse desin gazeteler asla istenilen kıvamda yumuşamıyor.1 ay önce bekletmeye başladığım gazeteler neredeyse aynı duruyor. isterseniz deneyebilirsini.gazeteleri yırtın ve kaynatın ardından suyunu sıkın ve blendıra atın ve parçalayın.sonra un beyaz tutkal katın.keten yağı katarsanız sineklenmeyi yada bozulmayı önler.ve bunu hamur kıvamına gelene kadar yoğurun ve bunu ince detaylarda kullanın.şimdiden başarılar..modelimin bitmiş halini yakında sergilerim sizlere..
Merhaba :) Aranıza yeni katılmaktan mutluluk duyuyorum.
Ben çok sık kullanıyorum paper mache yi . Aslında kağıt hamuru demektense ben bulamaç diyorum . Çok basit bir hazırlama işlemi var. Malzeme olarakta Buğday nişastası yeterli okadar kuvvetli bir yapıştırıcı ki istenilen sonucu elde ediyorsunuz.
Önce kenarda köşede sıcak suyu kaynatıyorsunuz daha sonra su kaynarken bir kaba nekadar bulamaç hazırlamak isterseniz okadar buğday nişastası koyuyorsunuz bunu elinizle azıcık soğuk su ekleyerek eritiyorsunuz.Sıcak suyu kaynar kaynamaz bu erittiğiniz nişastaya döküyorsunuz ama bir yandanda hızlı bir şekilde karıştırıyorsunuz.Hızlı hareket etmek önemli bu noktada. Topak topak olmazsa daha güzel olabiliyor.Ve soğuduktan sonra istedğiniz gibi ister fırça ister elinizle çalışmanıza sürebilrsiniz bir sürü kağıdı çok kolay yapıştırabiliyor.İlgilenenler olursa tekrar bilgi verebilirm kolay gelsin :)
MyNeXTT
05-06-2010, 09:40 PM
aslına bakarsanız bende yaptığım çalışmadan çok memnun olamadım.biraz daha deneme aşaması lazım..artık farklı tarzlara eğilmeye başlıyorum..
Telif Hakları vBulletin v3.8.2 © 2000-2012, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.