PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : kutudan robot

Ekinoks
05-24-2007, 05:32 PM
arkadaşlar elinde kutulardan yapılmış robot projeleri olan vara paylaşırsa çok sevinirim.yada bu şekil örnek bulabileceğim bir yer.değişik bir şey olmasını istiyoruz.bu arada kızım 3.sınıfa gidiyor.bize onun düzeyine uygun fiki verebileceklere şimdiden sonsuz teşekkürler.

eyuksel
05-24-2007, 06:29 PM
bende bi kaç örnek var ama seviye biraz daha büyük sınıflar için.Ben 6.sınıflara yaptırmıştım kartondan kutular.Sizin dediğiniz karton kutulardanda robot yapmışlardı ama fotoğrafı yok şu an çekip size yolarım.olanlar bunlar ve birde teneke kutulardan yapılan robotumuz var.umarım işinize yararlı olur:)

esrdnlr
05-24-2007, 07:51 PM
arkadaşlar elinde kutulardan yapılmış robot projeleri olan vara paylaşırsa çok sevinirim.yada bu şekil örnek bulabileceğim bir yer.değişik bir şey olmasını istiyoruz.bu arada kızım 3.sınıfa gidiyor.bize onun düzeyine uygun fiki verebileceklere şimdiden sonsuz teşekkürler.

canım umarım işine yarar.kolay gelsin:)

Ekinoks
05-24-2007, 08:31 PM
çok teşekkürler arkadaşlar.gerçekten güzel fikirler. daha zamanımız var. her türlü önerinizi beklerim. hepsinden bir karışık yaparız gibime geliyor.

esrdnlr
05-26-2007, 02:40 AM
umarım yardımcı olmuşuzdur canım:)

Ekinoks
05-26-2007, 07:22 AM
inanın çok yardımcı oldunuz. folyo ile kaplama fikri çok güzeldi.bunlara benzer bir uygulama yaptık. çok teşekkürler.

esrdnlr
05-26-2007, 12:10 PM
yaptığınızı yollasana buraya bizde görelim hamarat eller neler yapmış:)

Ekinoks
05-26-2007, 12:41 PM
işte bizimki temizlik robotumuz

özellikleri daha geniş alanı temizleyebilmek için bir aparat(bardağı ters çevirip yaptık)
arkasındaki bölmede topladıklarını cam,plastik ve kağıt olarak ayırabilme özelliğine sahip .böylece hızla kirlenen dünyada geri dönüşümü olan maddeler değerleniyor.ve buranın üzerini şeffaf plastik ile kapladık. her blüme bahsettiğim maddelerden koyduk)
hareketli kol.kafa ve bacaklar(bu kısmında büyük iş bana düştü. hani eskiden plastik bebeklerin kolarını bacaklarını lastikle bağlardık.işte o şekilde yaptık. biraz uğraştırdı.

tabi robotumuz tüm bu işlevsel özelliklerinin yanında bakımlı bir bayan olarak kurdelerle etek benzeri birşey.pipetten yapılmış antenlerine boncuk. ve boynunada bir çiçekle gelen boncuklardan takarak aksesuarlarını tamamladı.

esrdnlr
05-27-2007, 02:54 PM
OOOO SÜPERSİN CANIM ELLERİNE SAĞLIK. EPEY EMEK HARCAMIŞSINIZ.

bng_tlg
05-27-2007, 03:10 PM
ay çok şeker olmuş , eline sağlık kızınızın :)
teknoloji tasarım dersindeki performans ödevi sanırım bu :)
projeye dayalı öğretim sistemi gerçektende çok yararlı oluyor çocuklar için (cicek)

Ekinoks
05-28-2007, 10:20 AM
ne yalan söyliyeyim ben çok seviyorum bu ödevleri.hem çocuklarla beraber vakit geçiriyoruz.hemde bendeki yaratıcılık çıkıyor ortaya. malum bizim zamanımızda bu kadar malzeme yoktu.tüm fikirler projeye dönüşemiyordu.

afra
05-30-2007, 02:11 PM
Hepsi çok güzeller.Ellerinize sağlık(smlyfmly)

esrdnlr
05-30-2007, 09:45 PM
EWET aileyi eğitime dahil etmek çok hoş ve çok işe yarıyor:)

shrdn
10-04-2007, 08:58 PM
Selam arkadaşlar,
Ben yeni üye oldum,paylaşımlar çok güzel.Robotları görünce bende paylaşmak istedim.Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında yarı yıl tatilinde velilerime bir not
yazarak şubat tatilinde çocuklarıyla birlikte artık materyallerden robot yapmalarını tatil dönüşü okulda sergileyeceğimizi yazdım.Tatil dönüşü çok güzel çalışmalar geldi.Aile Katılımı olması açısından sizede öneririm.Çalışmalarınızda başarılar.(ccklrat)