PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Mini Pizza

ozlemyilmazaygan
05-31-2007, 11:08 PM
904

*.* MİNİ PİZZALAR *.*
FIRIN SICAKLIĞI: 175 derece
PİŞİRME SÜRESİ: 20-30 dakika

MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4–4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
100 gr. sucuk
100 gr. sosis
1,5 su bardağı kaşar rendesi
4 adet yeşil biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı su

YAPILIŞI:
Yoğurt, sıvıyağ, tuz, kabartma tozu ve un ile hamur hazırlanır.
Sucuk, sosis, biber ve domates ince doğranıp karıştırılır.
2 kaşık su ile sulandırılmış salça ve 1 su bardağı kaşar rendesi de ilave edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlatılır ve ortaları çukurlaştırılarak tepsiye dizilir. İç malzeme bu hamurlara paylaştırılıp kalan kaşar rendesi de üzerine serpildikten sonra önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
İç malzemesini kendiniz eminim çeşitlendireceksinizdir...

Mesela ben kaşar peyniri & domates & mantar karışımına bayılıyorum :=)

Afiyet olsun...(d015)

Ekinoks
06-01-2007, 12:14 PM
teşekkürler özlem hanım.bir ara mutlaka deneyeceğiz kızımla. sonucu paylaşırım tekrar burda.

geveze
06-03-2007, 01:24 AM
ben daha bkolayına kaçıp fırından aldıgım ekmek hamuru ile yapıyorum aynı tarifi ,vaktim oldugunda mutlaka deneyecegim , ama busefer hamuruda ben imal edicem:)

esrdnlr
06-03-2007, 08:33 PM
Geveze bende fırından hazır alıp yapıyorum :) Hiç hamur yapmayı beceremiyorum malesef:(

ozlemyilmazaygan
06-04-2007, 05:43 PM
Arkadaşlar, ben de hmur açmayı beceremeyenlerden-dim. Bu tarif bana ilk cesareti verdi,çünkü tam ölçü ile uygulandığında gerçekten tutuyor. Şahsen benim fırından hamu aalma şansım yok :( Bir de dediğim gibi hakikaten çok kolay bana güvenin ve deneyin derim. Çok sık yaptığım ve hiç hüsrana uğramadığımı da eklemeliyim. Üstelik, ilk mayalı hamur ile poaça denememde, halamlar,amcamlar,annemlerle pikniğe gittmiştik, sanırım 1-2 yıllık evliydim... Poaçalarımı, mayalı hamur olmasına rağmen bisküvi inceliğinde olma görünümüne sahip tek poaça ilan ederek yıllarca söylediler, "aman ha sen poaça yapma" diyerek :)
Gerçi geçn hafta süper bir mayalı hamur ile PASKALYA yaptım, onu da eklerim... Okuldaki arkadaşlar pastaneden aldığımı zannettiler... İnanın o da süper ouyor... Bir kaç aat içinde onu d eklerim... Akşama Dr.Qetker toz mayalarınızı hazırlayın ;)
(ymk)

ozlemyilmazaygan
06-05-2007, 02:59 PM
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 subardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mahlep
2 yumurta (beyazı içine - sarısı üzerine kullanılacak)
6 su bardağı un
1 pkt. Dr.Oetker toz maya (kabartma tozu paketi ile aynı boyda ve yeşil ambalajda satılıyor)

Yapılışı:
sütü ılıktan braz sıcak olacak şakilde ısıtın
İçine toz şekerden 1 çorba kaşığı kadar ekleyin
Toz mayayı da ilave edip karıştırdıktan sonra 15 dak. kadar kabarmasını bekleyin.

Diğer tarafta unu eleyip ortasını açın ve içine yumurtaların beyazlarını, sıvıyağı, toz şekeri, mahlepi, tuzu ve mayalı sütü ekleyip yoğurun.

Hamur fazlasıyla cıvık olabilir...Endişelenmeyin ve ölçünün dışında un eklemeyin, özelliği bu zaten...

Hamurun üzerine önce geniş bir buzdolabı poşeti, onun üzerine de nemli bir havlu serip,yoğurma kabının ağzını kapatın. 2 saat kadar mayalandıktan sonra, hamuru önce 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı da 3e bölerek saç örgüsü yapın. Benim tepsime 3 tane çörek sığıyor; dolayısıyla 2 defada pişiriyorum. 6 tane çöreğim oluyor. Daha büyük olarak sayıyı azaltırsanız hamur kalın olur pişmeyebilir. Daha incesi ise sert olacak (ikisini de denedim çünkü). Size de 6 tane yapmanızı öneririm.

Fırını 170 derecede ısıtıp; üzerine yumurta sarılarını da sürdüğünüz çörekleri fırına verin. Yaklaşık 20-25 dakikada pişiyor. Üzeri iyice kızarınca pişmiş demektir. Umarım dener ve memnun kalırsınız. Şimdiden afiyet olsun...

Birde ben pişirdikten sonra deepfreeze'de muhafaza ediyorum. Akşamdan çıkartıp buzdolabına koyuyorum. Sabaha kadar çözülüyor ve taze gibi oluyor...

cffe (flower)

Ekinoks
06-05-2007, 09:49 PM
paskalya çöreğinin donduktan sonra çözülmesi çok ilginç. ne kadar pratik bir şey bu. sağolun özlem hanım.

ozlemyilmazaygan
06-05-2007, 09:57 PM
Ben patatesli içi olanlar hariç, kurabiye ve kek de dahil bir çok pişmiş pasta-börek gibi hamurişini dondurucuda saklıyorum. Acidurumlarda da sıak fırında bile ısıtılarak çözülebiliyorlar. Ayrıca hazır su böreği, kol böreği, pişmiş gözleme, simit...hemen hemen herşeyi bu şekilde kullanıyorum. Deneyin derim...

jade25
07-19-2007, 07:57 PM
tarifiniz için teşekkürler bend evde pizza yapıyorum ama büyük boy yapıyorum siznkiler küçük küçük çok şirin olmuş en yakın zaman da deniyeceğim......

Fatma Sümer
09-03-2008, 03:44 PM
hmm... mini pizalar benim annem de yapıyor gerçekten gzl ellerinize slk

aslıcan
10-22-2008, 04:07 PM
hmmmm çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık teşekkürler