PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Patates Mantisi....

esrdnlr
06-01-2007, 12:30 AM
6-7 adet orta boy patates
3 yumurta
3 kaşık un
1 su brd dan 1 parmak eksik yağ
1 su brd dan 1 parmak eksik yoğurt
1 kabartma tozu
tuz

Patatesleri küp küp doğruyoruz.Diğer malzemeleri başka bir kapta çırpıyoruz.Yağlanmış tepsiye önce patatesleri koyuyoruz.Üzerine çırpmış olduğumuz malzemeleri döküyoruz ve pişiriyoruz.Piştikten sonra üzerine dilerseniz(sarımsaklı)yoğurt ve salça sos döküyoruz.
servisi çok kolay oluyor.Lezzetide bir harika. Afiyet olsun.....

ozlemyilmazaygan
06-04-2007, 07:35 PM
Patatesleri önceden haşlıyor musun acaba diye merak ettim... Bir de dereceli fırında mı pişiriyorsun, öyle ise kaç derecede-kaç dakikada pişiyor?
Bende bir tarif var buna benzer, onda patates+havuç+kurusoğan+maydonoz+dereotu+beyaz peynir var. Ama onun ptataes ve avucunu ayrı ayrı haşlayıp tuzlu kek hamuruna katıyorum tüm malzemeyle beraber. O aklıma geldi de, o yüzden sormak istedim haşlanmış mı diye?

jade25
07-19-2007, 07:59 PM
aynı tarifi bende yapıyorum çok güzel oluyor ben pattatesleri haşlamadan yuvarlak dilimler halinde dorayıp yapıyorum....
paylaşım için teşekkürler canım....

jade25
07-19-2007, 08:05 PM
aynı tarifi bende yapıyorum çok güzel oluyor ben pattatesleri haşlamadan yuvarlak dilimler halinde dorayıp yapıyorum....
paylaşım için teşekkürler canım....

esrdnlr
07-20-2007, 12:59 PM
Patatesleri önceden haşlıyor musun acaba diye merak ettim... Bir de dereceli fırında mı pişiriyorsun, öyle ise kaç derecede-kaç dakikada pişiyor?
Bende bir tarif var buna benzer, onda patates+havuç+kurusoğan+maydonoz+dereotu+beyaz peynir var. Ama onun ptataes ve avucunu ayrı ayrı haşlayıp tuzlu kek hamuruna katıyorum tüm malzemeyle beraber. O aklıma geldi de, o yüzden sormak istedim haşlanmış mı diye?

yok hocam haşlanmıyo zaten küpküp kestiğimiz için fırında pişiyo:)

gülten
08-04-2007, 12:00 AM
tarifleriniz için teşekkürler hem pratik hem güzel(flower)

Ekinoks
08-04-2007, 06:51 PM
ne kadar kolaymış bu tarif. malzemelerde her an evde olacak şeyler...

esrdnlr
08-08-2007, 03:51 AM
ne kadar kolaymış bu tarif. malzemelerde her an evde olacak şeyler...

:)) dene bi bakalım beğencek misin:)

ŞEKER
08-30-2007, 03:47 PM
:)) dene bi bakalım beğencek misin:)

Ben denedim verdiğiniz tarifi gerçekten çok leziz oldu.Teşekkür ederim.

esrdnlr
09-04-2007, 12:32 PM
afiyet olsun hocam....

cisemsky
04-10-2008, 04:06 PM
hocam verdiğiniz tarifi denedim süper bi tat teşekkürler harikasınız(happy)