PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : ilk gün ne olacak?

ozi13
06-02-2007, 03:45 PM
okul öncesi öğretmenliği okuyorum, okulu bitirmem için 1 senem kaldı; ama ben çok kaygılıyım. çünkü öğretmen olduğum ilk gün ne yapacağım kaygısını taşıyorum. "ailelere nasıl yaklaşılır? ilk gün okulda neler yapılır?" bu soruların cevabını bulamıyorum. mümkünse okul öncesi öğretmenleri bu konuda bana bilgi verebilirler mi?sizler de mezun olmadan böyle duygular yaşadınız mı?

nevriyec
06-05-2007, 01:03 AM
ozi bende okul öncesi öğretmenliğinde okuyorum artık 4.sınıf oldum......aynı kaygılar bende de var :)

ozi13
06-05-2007, 02:34 AM
bize okul öncesi yardım etsin lütfennnnnnnnnnnnnnnnnn......:)

elifaziz
06-05-2007, 01:15 PM
daha yeni 4.sınıf olacaksın. herkes zamanla öğreniyor bizim bölümdede tecrübe(deneyim)şart.sen ne kadar bu konuda kendini geliştirirsen o kadar başarılı olursun......(smlyfmly)

anne-filiz
06-05-2007, 01:38 PM
Değerli Arkadaşim Zaman Herşeyin Ilacidir.değil Mi Ki Bütün öğretmenlerin Ilk Seneleri Oldu.çeşitli Kitaplari Okuyarak,alanda Halen Görev Yapan öğretmenlerle Görüşerek Rahatlayabilirsin.ayni Sorunu Ben De Yaşadim.bütün Bilgilerin,sevgi Ve Ilginle Yaklaşirsan Sorun Kendinden Hallolur.geriye De Tecrübe Kaliyor O Da Zamanla ....

ozi13
06-05-2007, 02:28 PM
teşekkür ederim........

nevriyec
06-08-2007, 07:07 PM
evet bende teşekkür ederim çok sağolun

katemoss
07-28-2007, 04:56 PM
Bence kapıda elinde 1 şeker yada çikolata kutusuyla hoşgeldiniz diyerek onları karşıla..yerlerine oturduktan sonra kendini tanıt ve hepsini tek tek ortaya çıkar onlar kendilerini tanıtsın,isteyen şarkı da söylesin ,alkışlattır.kolay bir şarkı öğret,birlikte söyleyin.Büyük bir masal kitabının resimlerini göstererek(kitabı onlara doğru tutabilirsin) sesini masaldaki karakterlere göre değiştirerek onlara masal oku. sonra sorular sor.oyuncaklarla oynat..al sana ilk gün bitti bile:)

nesli_86
07-28-2007, 05:04 PM
aslında tek kaygı bende var sanıyordum ama herkes aynı sanırım.bizler (ki ben meslek lisesi çıkışlı değilim)4.sınıfa kadar hep ikinci dönemler staj yapıyoruz;zaten 2.döneme kadar çoğu şeyler oturmuş oluyor.belkide bir sınıfa okulun ilk günü girip öğretmenlerin neler yaptıklarını görsek daha kolay olur her şey.nedense bilmediklerimiz hep korkutmuştur bizi;acaba neler yapılır düşüncesi olduğu için korkmamız normal sanırım ama sıcak samimi tavırlarımız acemi bile olsak insanlarca hoş görülecektir..

ozi13
07-31-2007, 04:34 PM
teşekkürler katemoss ve nesli:)

laraselin
08-10-2007, 02:48 PM
sevgili arkadaşım benim bu öğretmenlikle 11. yılım olacak ama bebek sahibi olduğum için 1 yıl ara verdim. sana tavsiyem okul açılmadan ilk günü mutlaka planla. Yaptıracagın çalışmalar neyse basit bir oyun,boyama vs. önceden bul. Ve tabiki her etkinlikten diğerinin işlememesine karşı 2 tane planla.
Tüm çocukları sırayla kapıda karşıla elini uzat...mehaba ben senin öğretmenin.... ım tanışalım mı dene ... yani önce adını sen söyle.. tanıştıktan sonra şeker veya çikolata ver... hepsini tek tek alıp oyuncaklara götür yeni geleni de alıp ... diğer gruba kat... içeriye girmeye istekli velilere fırsat ver..bu çok önemli fırsat buldukça çocuklarıyla ilgili sorular sor ....veee hep güleryüzlü ol. sıcaklıgın ne kadar çok yayılırsa işler de o kadar iyi gider..

ozi13
08-11-2007, 07:29 PM
çok teşekkürler:)

mavi maske
08-12-2007, 10:12 PM
(cicek2) bu heyecan bitmez. her sene yeni başlangıç, yeni öğrenciler, farklı kişilikler,vs. tatlı bakışları karşısında ya da ağlıyan bağıran yavrucak karşısında gelde heyecanlanmaaaaaa.............. tamam tecrube önemli; sevgiyle de birleşince (happy)
ben önce annelerin güvenini kazanmaya çalışıyorum. onları rahatlatıp sonra öğrencilerimin ilgisini topluyorum. anneler bazan çocuklardan (smlyfmly) zor olabiliyor. kendimden biliyorum. ilkokul 1 belli etmedim ama öğretmeni tanıyana kadar ayrılamadım okuldan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
selamlar!

ozi13
08-13-2007, 01:00 PM
teşekkürler mavi maske:)

anaokulum77
08-27-2007, 03:14 AM
okulda kendini çok yetiştir...ilk günler biraz stres yaşarsın ama ilk gün nasıl başlarsa genelede öyle gider...sen öncelikle okulunu bitirmeye bak...herşey güzel olacak merak etme

ŞEKER
08-27-2007, 12:21 PM
Sevgili arkadaşım her zaman kendine güven ,çocuklardan sevgi ve ilgini eksik etme,velilerinin her türlü sorununu içtenlikle yanıtla,alanında sürekli araştırmacı ve yeniliklere açık ol göreceksinki herşey istediğin ve dilediğin gibi olacak ve biz okul öncesi öğretmenleride aramıza senin gibi eğitimciler katıldıkça onur duyacağız.Sevgiyle kal...

ozi13
08-27-2007, 09:44 PM
çok teşekkürler:)

reyhanbeyza
11-24-2007, 01:55 AM
ilk gün en güler yüzünle ve şekerle karşıla çocukları merhaba ben oyun arkadaşınız ve öğretmeninim diyerek sınıfa al ve sakın anneleri içeri alma çocuk alışır her gün ister.Bir çocuğun annesini alırsan diğer çocuklarda annelerini ister ve ağlar.Biz 10 yıldır anneleri içeri almıyoruz 1-2 kişi dışında da ağlayan olmaz.Ağlayanları severek ikna etmeye çalış tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Başarılar dilerim.

diyar
03-17-2008, 11:45 PM
marhaba ozi ben diyar yeni üye oldum ve 14 yıllık öğretmenim şaşıracaksın belki ama bende her sene okul başladığında aynı duyguları yaşıyorum galiba bu mesleği ve çocukları çok sevmemden kaynaklanıyor onların gözlerinin taaaa içine bakıp onları hissetmek senin bütün heyecanını alacak emin ol eğer işini seversen geri kalan kısmınıda yıllara bırak olurmu ?

ozi13
03-19-2008, 03:31 PM
hepinize çok teşekkür ederim:)

emelgedik
03-15-2009, 03:03 PM
ay bende aynı korkuyu yaşadım ama iş kendinize güvenmekte bitiyor . eğer ki çocuk sizde tedirginlik hissediyorsa hepten ağlayıp zırlamaya başlıyor . aynı şekilde veliler de öyle. kendinizi nasıl tanıtırsanız öyle gidiyor arkadaşlar. onun için relax olun kendinize güvenin yeter. sanki yıllardan beri öğretmenmişsiniz gibi yapın başta taklit edin zaten sonra bu duruma adapte olduğunuzu hakim olduğunuzu göreceksiniz ok.