Tam Sürüm Bilgini Göster : Çocuklar ve Evcil Hayvanlar
Deniz Arsan
04-13-2007, 12:55 AM
Bu alanda evcil hayvanların çocuk gelişimine olan katkıları, evcil hayvan seçerken ve beslerken dikkat edilmesi gereken noktalar, evcil hayvanlar ile çocuk iletişimi hakkında bilgiler içeren dokümanları bulabileceksiniz.
Ayrıca sormak istediğiniz soruları sorabilir, bildiklerinizi bizimle paylaşabilir, evcil hayvanlarınız ve çocuklarınız ile yaşadığınız tecrübelerinizi, hikayelerinizi ve tüylü dostlarınızın resimlerini burada bizimle paylaşabilirsiniz.
esrdnlr
05-21-2007, 06:10 PM
tResimdeki tavşan yeni doğduğunda anneannemler onu alıp büyütmeye karar vermişler. Bizde onlara gittiğimizde 4 yaşındaki yeğenim Zeynep onu alıp sevdi,besledi.. Zeynep anneanneme kız mı erkek mi diye sordu.Anneannemde bilmiyorum Zeynep ama adı pamuk dedi.Zeynep tavşanı elinden bırakıp ona şöyle seslendi:
-Oğlum kızım pamuk gel sana mama vereyim:)
O günden sonra tavşanın adı oğlum kızım pamuk kaldı.....:)
ozi13
06-02-2007, 11:09 PM
çok tatlı cevap vermiş yeğeniniz, çok hoş:)
Kebire
06-03-2007, 08:30 PM
merhaba evet cocukların hayvanlarla olan iletişimleri çok derin ve bizlerden çok farklı.
Bizlerden niye farklı diye merak ediyorsunuz değil mi? Aslında elbette bizlerde çocukken onlar gibiydik. Ama büyürken çevremizde olan bitenler bizleri çok etkiledi. Kimimizin annesi babası hayvanlara yaklaşmamamızı hatta onların zararlı olduğunu söyledi kimimiz ise arkadaşlarımızdan tanıdıklarımızdan etkilendik. Keşke içimizdeki saf sevgiyi hiç bir zaman kaybetmeseydik. Benim annem birçok enneden farklıydı. Farklıydı diyorum çünkü şuan aramızda değil.
Annem beni ve kardeşimi çok farklı yetiştirdi. Kendisi de hayvanları çok severdi. Buyüzden bizler ile hayvanların arasında hiç bir zaman duvar olmadı aksine boş vakitlerimizi hayvanlarla geçirmemiz için çeşitli çözümler bulurdu.
6 yaşımdayken bir anne köpek beni yavrularından uzaklaştırmak için kovalamıştı çok uzun bir mesafe koşmak zorunda kalmıştım düştüm kalktım annemin yanına varana kadar anne köpek istese beni ısırabilirdi ama ısırmadı. Annemin yanına ağlaya ağlayan geldiğim zaman annem bana kızmadı. Sadece "seni haklı olarak ısırabilirdi o anne bir köpek bir daha bebek köpeklerin yanına bu şekilde yaklaşma gel elini yüzünü yıkayalım" dedi. Eğer annem bana daha farklı yaklaşsaydı ben belki şimdi köpeklerden çok korkan biri olacaktım neyseki çok bilinçli bir annem vardı. Darısı tüm annelerin ve de çocukların başına diyorum.
Bunları anlatıyorum çünkü bu tür bir olay çocuklarınızın başına gelebilir. Böyle bir teçrübe yaşadıklarında onlara bağırmayın. Bunu neden yaşadıklarına bakın inanın hiç bir hayvan tehlike olduğunu hissetmeden saldırmaz.
Uzun bir yazı oldu :) (smlyfmly) çocuklarınızla ve dört bacaklı canlılarımızla birlikte mutlu ve huzurlu günler sizinle olsun.
sevgilerimle
kebire
kristal
02-21-2008, 02:08 PM
çok hoş bir hikaye teşekkürler
Telif Hakları vBulletin v3.8.2 © 2000-2012, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.