PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Eyelet ve renkli raptiye satılıyor mu?

mavi
06-14-2007, 02:27 PM
Yabancı scrapbook ve kart yapma dergilerinde özellikle sürekli kullanılan bazı malzemeler var. Bunlar delik içine geçirilen metal ,renkli aparatlar.(eyelet)Delik çıtçıtı gibi.( tabi bunların bir de takma aletinin olması gerekiyor)Bir de renkli-desenli başlı karton raptiyeleri.(brad)Bunları Türkiyede bulmak mümkün mü?

Karen
06-21-2007, 09:02 AM
Ben bulamadım. :( Sürekli Amerikadan getiriyorum. Bu küçük malzeme benim Scrapbooking kursumda yabancı mallarımdan en sevilenden oluyor. Türkiyede biri bunu satması gerekiyor! Amerikadaki interet sitelerden araştırıyorum. Belki bazı siteler Türkiyeye yollar. Eğer başka biri Türkiyeye bulduysa ben de oğrenmek isterim!

Karen
06-21-2007, 09:26 AM
Ben bulamadım. :( Sürekli Amerikadan getiriyorum. Bu küçük malzeme benim Scrapbooking kursumda yabancı mallarımdan en sevilenden oluyor. Türkiyede biri bunu satması gerekiyor! Amerikadaki interet sitelerden araştırıyorum. Belki bazı siteler Türkiyeye yollar. Eğer başka biri Türkiyeye bulduysa ben de oğrenmek isterim!

ozlemyilmazaygan
07-03-2007, 12:26 AM
Malzemenin ne olduğunu tam olarak anlamadım ama sanırım bendeki kemer vb. malzemelere farklı büyüklüklerde delikler açmaya yarayan alet aynı işi görür. Ayrıca bu deliklere takmak için içi boş metal halkalar da satılıyor. Deliğe geçirilip kendi özel aleti ile sıkıştırıldığında da yerleşmiş oluyor. Ben Ankara'da TEKZEN yapımarket'ten almıştım. Öğrencilerime mukavvadan albüm yapmıştık ve bu deliklerden kurdele geçirerek sayfaları birbirine ve mukavvadan hazrladığımız kapağa tutturmuştuk. Umarım aynı şeyden bahsediyorumdur ve umarım bulmakta skıntı çekmezsiniz..

Karen
07-16-2007, 09:13 AM
Bu çok iyi bir fikir! Aynı zaman eğer bu alet elinizde yoksa, galiba bir tühafiyede bunu yaptırabilirsiniz. Raptiyelerin değişik renkler var olup olmadığına biliyormusunuz?

esraogretmen
07-26-2007, 03:52 PM
ben denizlide öğrenciyken renkli raptiyelerle çalışma yapmıştık ve büyük bi kırtasiyeden almıştım.aslında türkiye geneli satış noktaları olan bi kırtasiye ama inan adı aklıma gelmedi.hem forumda yazmak yasak galiba..neyse sonuçta renkli raptiyeler ülkemizde de var canım.
(flower)

esrdnlr
07-26-2007, 07:26 PM
ben denizlide öğrenciyken renkli raptiyelerle çalışma yapmıştık ve büyük bi kırtasiyeden almıştım.aslında türkiye geneli satış noktaları olan bi kırtasiye ama inan adı aklıma gelmedi.hem forumda yazmak yasak galiba..neyse sonuçta renkli raptiyeler ülkemizde de var canım.
(flower)

renkli raptiyeler büyük alışveriş merkezlerinin market kısmında bulunyor...ben de orda aldım:))

Ekinoks
07-27-2007, 12:31 PM
ama scarapbook çalışmasında kullanılanlar bizim anladığımız anlamda raptiye değil anladığım kadarıyla.çıt çıt gibi olması gerek. fotoğrafı sabitlemek için...

Karen
06-27-2008, 08:19 AM
Bir kaç resim ekliyorum. Bunlara 'raptiye' denilir galiba, ne dersiniz?

Karen Hanim

nazliakgul
06-27-2008, 11:42 AM
karen hanım bunlara reptiye denir ama siz bunları buradan almadınız galiba.
burada da var ancak sadece gold renkte. ve biraz uzun bi bacağı var. google da arama yapın maşa raptiye diye. ayağı uyuyor fakat şekil olarak karen hanımın gösterdikleri çok güzel, onlar gerek bize zaten.